JOSEP LLUIS ROIG 
                                                                                                                                                                                                      FOTÒGRAF

Esta página está en construcción.

Josep Lluís Roig i Rodríguez

Neix a Barcelona el 1947.


Es titula com a Mestre a la branca de Delineants a l'Escola Industrial i treballa al camp de l'arquitectura en diferents despatxos. Primer amb Manuel Baldrich Tibau, arquitecte que va projectar les Llars Anna Gironella de Mundet, on actualment es troba el campus de la Universitat de Barcelona, ​​i més endavant amb Joaquim Batlle de Moragas i amb el Grup Riera, al qual s'integra com a soci a una de les seves empreses.
Compagina la seva feina  a l'àmbit de l'arquitectura amb els seus estudis d'Arquitectura Tècnica i Fotografia Artística. L'any 1971 ingressa a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya (A.F.C) i participa activament en totes les seves activitats.

 El 1977 obté el seu primer premi Navarro. Quatre anys més tard assumeix el càrrec de vocal de Cultura, que ostentarà fins el 1978, any en què obté la Medalla d'Or de la A.F.C. màxim guardó de l'entitat. Repeteix premi Navarro el 1979 i el 2000. Pertany al Consell Tècnic i al Cos de Jurats de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya i de la Federació Catalana de Fotografia.

L'any 1994 decideix dedicar-se única i exclusivament al disseny i la fotografia, treball que realitza fins a la seva jubilació el 2012.

Durant els seus primers anys com a soci de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya, participa en nombrosos concursos i exposicions fotogràfiques. Li agrada destacar dues exposicions realitzades en equip, la primera "Seis de mayo, la imagen de un poema", treball realitzat sobre un poema d'Andrés Caparrós, inaugurada el 7 de maig a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya i la segona "080 Bomberos" , treball realitzat per: Luis Clua, Antoni Fernández, Martí García, Lina Mur i Josep Lluís Roig, sobre el Cos de Bombers de Barcelona i que va ser inaugurada el 22 de setembre de 1981 al Palau de la Virreina.

L'exposició "Seis de mayo" es va convertir l'any següent, en un magnífic llibre il·lustrat amb dibuixos de com es va realitzar cada fotografia i va ser editat per l'Editorial Daimon. Els seus autors van ser: Angelines Galán, Albert Coll, Bruno Argemí, Francesc Casas i Josep Lluís Roig.

El 1997 realitza un treball de 120 fotografies sobre el poble d'Urús a la Cerdanya i l'exposa a l'Ajuntament durant el mes d'agost coincidint amb les festes. L'any següent les fotos d'aquesta exposició es converteixen en un llibre titulat "Racons d'Urús, un poblet a la Cerdanya".
El 1999 realitza un llibre sobre Barcelona ​​per al Comitè de promoció de Cultures Xinès-Mediterrànies.

Des de 1999 col·labora amb l'empresa Distrimapas Telstar, que li encarrega les fotografies per les seves Guies Turístiques i Plànols temàtics, sent autor també del text de diverses d'elles.

L'any 2000 decideix, animat pel seu company de col·legi de Mundet, en José Manuel Tames, fer un llibre sobre la història de les Llars Anna Gironella de Mundet, pensant que seria bo que sortís a la llum el 2004, coincidint amb el cinquantenari de la col·locació de la primera pedra. Un llibre que inicialment havia de ser un àlbum de 400 fotografies per un grup d'amics es va convertir en un llibre amb gairebé 300 pàgines i més de 950 fotografies titulat: "Mundet, un pequeño mundo". El 2007 coincidint amb el cinquantenari de la inauguració de les Llars Mundet, realitza una segona edició ampliada amb un quadernet de 16 pàgines a color de la "Primera Trobada" d’ex alumnes realitzada el 2004.

A finals del 2009, per mediació d’en Xavier Basiana, coneix en Josep Maria García i juntament amb altres fotògrafs creen el Grup Photosagrera, l'agrupació fotogràfica del barri de la Sagrera (Barcelona). Forma part de la junta directiva com a vocal de Concursos i participa en nombroses exposicions col·lectives. El 17 d'octubre de 2015 és nomenat President de Photosagrera per votació popular.

El 28 maig 2010 inaugura en solitari a la Nau Ivanow l’exposició "Fantasies d'ahir i d'avui". Aquest recull de fotografies semblen fetes amb Photoshop però en realitat han estat realitzades la major part d'elles els anys 70 de forma totalment analògica, amb dobles o més exposicions sobre un mateix negatiu, o muntatges a l'ampliadora.

Aquesta mateixa exposició ampliada la presenta el desembre del mateix any a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya, i l'octubre de 2011 a l'Agrupació de Sant Adrià de Besòs.

Amb el propòsit de realitzar exposicions dels seus viatges el 7 juny 2013 ens presenta el seu treball "Usted está en la Habana", unes cinquanta fotografies realitzades analògicament l'any 2000, escanejades i positivades per ell mateix.
Aquesta exposició va estar exposada més de dos mesos a la planta baixa de l'Espai30 de la Nau Ivanow. Després, la va tornar a exposar a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya i a l'Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià de Besòs.

El 10 d'abril de 2015 compleix la promesa que li va fer al seu bon amic Toni Civantos, i inaugura la seva exposició "Impressions xineses" a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya. Aquest mateix treball el presenta el 17 de novembre de 2015 a l'Espai Photosagrera (Nau Ivanow), coincidint amb les festes del Barri de la Sagrera.

Mapa
Email